18:32 / 09.02.2021.

Autor: HRT

Iz Bobote otpremljena donacija stočne hrane za stradale u potresu

Pomoć Petrinji

Pomoć Petrinji

Foto: Stožer civilne zaštite / Vukovarsko-srijemska županija

Donacija od 24 tone mljevenoga kukuruza prikupljena od kooperanata tvrtke Cezareja d.o.o. danas je utovarena u dvorištu tvrtke Protein d.o.o. u Boboti te je odvezena prema Petrinji.

Nakon što su donacije stočne hrane otpremljene iz Đurića, Gunje i Vrbanje, ovo je četvrta donacija stočara Vukovarsko-srijemske županije, što potvrđuje zajedništvo naših poljoprivrednika sa stradalim poljoprivrednim gospodarstvima u potresima zahvaćenim područjima, kako bi im i na taj način pomogli, prema njihovim potrebama.

Pročelnik UO za poljoprivredu Andrija Matić tom je prigodom rekao:

- Dakle, ovo je četvrta donacija stočne hrane prema Stožeru na Banovini. Ovoga puta smo se odlučili za mljeveni kukuruz, a u komunikaciji s Ministarstvom poljoprivrede ova donacija ide za Petrinju. Ovo je donacija koju je organizirala tvrtka Cezareja d.o.o. i njezini kooperanti. Evo moram istaknuti zahvalu navedenoj tvrtki i njezinim suradnicima. S obzirom na to kako se radi o iskazanim potrebama, odlučeno je da se odmah i odveze samljeveni kukuruz. Dogovorena je isporuka od 24 tone, te će se u 24 palete po jednu tonu podijeliti. Kada dođe tamo u Stožer, oni rade evidenciju posjednika domaćih životinja, koji prijave svoje potrebe i dvotjedno se opskrbljuju. Dakle, ne može dobiti netko drugi. Problem je tamo što ljudi nemaju mlinove, nemaju struju, kablove i sl. Stoga je odluka da im se maksimalno olakša i ovoga puta su pakirani u vreće po 50 kg. Nova otprema donacije planira se za dva tjedna, kako je dogovoreno, a krenut će iz Komletinaca i otočke zadruge, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!