Iz Budimpešte vlakom do Splita

03.07.2021.

12:26

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Iz Budimpešte vlakom do Splita

Iz Budimpešte vlakom do Splita

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

U suradnji Mađarskih željeznica i HŽ Putničkog prijevoza na splitski željeznički kolodvor jutros je u 8 sati i 46 minuta stigao prvi sezonski turistički vlak iz Budimpešte. Sezonski vlakovi između toga grada i Splita prometovat će tri puta na tjedan, do 11. rujna. Nakon Beča, Praga i Bratislave, sada i turisti iz Budimpešte mogu vlakom doći u Split. Danas ih je stiglo 120.

Galerija
Vlak, ilustracija, Foto: Dnevnik/IMS/HRT
Iz Budimpešte vlakom do Splita, Foto: Dnevnik/IMS/HRT

- Putovali smo lijepo i udobno, usluga u vlaku bila je kvalitetna, zadovoljni smo, rekao je jedan putnik.

- Bilo je odlično. Ovo je izvrsna alternativa, umjesto dolaska automobilom. Prvi put dolazimo vlakom, velika smo obitelj, izjavio je drugi putnik.

- Oko 19 sati vlak kreće iz Budimpešte, evo sad je 8.45 h, to je nešto malo više od 13 sati putovanja, u vagonu s ležajevima i vagonu sa spavanjem, onaj tko želi siguran put i nije nužno da ima automobil, odabir prijevoza vlakom  pravi je izbor, naglasio je Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!