16:43 / 05.01.2021.

Autor: Igor Ahmetović/Regionalni dnevnik/HRT

Iz Doma zdravlja u Sisku moraju se iseliti sve ambulante

-

-

Foto: - / -

Nakon katastrofalnog potresa prije tjedan dana, sisački Dom zdravlja najprije je dobio dozvolu za rad. Nova podrhtavanja napravila su nova oštećenja na zgradi.
Zbog oštećenja na zgradi sisačkoga Doma zdravlja nastalih u jučerašnjem potresu sve ordinacije danas su se ipak morale iseliti iz zgrade. Ambulante će biti razmještene po gradu.

Nakon katastrofalnog potresa prije tjedan dana, sisački Dom zdravlja najprije je dobio dozvolu za rad. Nova podrhtavanja napravila su nova oštećenja na zgradi pa je ravnatelj Inoslav Brkić još jednom pozvao statičare.

Oštećena je većina ordinacija i pomoćnih prostorija. Najteže je prošao odjel pedijatrije. Četiri liječnika koji se brinu o četiri tisuće mališana, moraju se iseliti.

- Nitko nam se nije javio da bi nam pomogao na bilo koji način. Ovo smo sami smislili kao privremeno rješenje. Vjerojatno bi nam najbolje bilo kad bismo mogli dobiti nekakav kontejner - kaže pedijatrica Jasminka Dragojević.

Za pacijente je ionako teška situacija postala još teža.

- Uglavnom komuniciramo preko e-maila i preko poruka. Nemamo prostor u koji ih možemo primiti i pregledati. Dosta je teško, pacijenti se nemaju gdje obratiti - govori Helena Šakić, medicinska sestra.

Ni ginekološke ordinacije nisu pošteđene.

-  Dom zdravlja je predložio da se ove tri ambulante presele u Sunju, što ne znam koliko je prihvatljivo za pacijentice iz Siska - objašnjava ginekolog Branimir Banić.

- Bili bismo zahvalni za nekakav prostor ili od grada koji će nam omogućiti ili eventualno da kao u Petrinji dobijemo neki kontejner - predlaže ginekologinja Katarina Miškulin.

Ravnateljica Doma zdravlja nije htjela pred kameru. Tek je kroz vrata preko suradnika poručila da nema što izjaviti te da joj se, ako imamo upit, obratimo pismenim putem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!