18:36 / 22.11.2020.

Autor: I.B./HRT

Iz grada Zagreba se oglasili o videozapisu o Žičari

Foto: Bojan Arežina

Foto: Bojan Arežina

Foto: - / -

Zbog velikog interesa javnosti za videozapis s YouTube-a o malverzacijama vezanim za zagrebačku žičaru, Grad Zagreb poslao je priopćenje u kojem tvrde da su u videu iznesene neistine.
Zbog velikog interesa javnosti za videozapis s YouTube-a o malverzacijama vezanim za zagrebačku žičaru, Grad Zagreb poslao je priopćenje u kojem tvrde da su u videu iznesene neistine.

➡️ Stručnjaci o novoj zagrebačkoj žičari: "Tragedija, užasava ružnoćom...
➡️ Nova sljemenska žičara - isplivala snimka o mogućim malverzacijama s cijenama
➡️ Arhitekti tuže Grad zbog žičare
Sljemenska žičara u pogonu tek u siječnju

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

s obzirom na veliki interes javnosti te brojne upite koji su upućeni Gradu Zagrebu, a vezano za videozapis objavljen na YouTube-u navodnog Dragutina Sailija, sve zainteresirane obavještavamo da isti nije točan, već se radi o nepotpisanom uratku subjekta koji ima vlastiti osobni interes za širenje takvih informacija kojima se neistinito i tendenciozno prikazuju činjenice na način kako ne odgovara istini.

Podsjećamo da je Grad Zagreb 23. 10. 2020. objavio sve anekse ugovora na izgradnji žičare sa svim razlozima zbog kojih je bilo potrebno ugovoriti iste.  Isto tako, Grad Zagreb je tijekom samih radova od nadzora zatražio detaljnu analizu razloga povećanja troškova te je nadzor nad radovima izradio tu analizu 20. 10. 2020.

Sažetak iste analize objavljujemo sada, a ista je potkrijepljena i nizom pripadajućih dokumenata iz kojih je vidljivo da je do povećanja troškova došlo uslijed neadekvatne i nepotpune dokumentacije dostavljene Gradu od strane projektanata.

Napominje se da ovaj sažetak, odnosno analiza, do sada nije bila objavljivana jer je nakana Grada bila prvo poduzeti opsežne detaljne pravne radnje prema odgovornima, pa predmetni sažetak tek onda objaviti. Međutim, s obzirom na lažne informacije koje posljednjih dana kolaju javnošću, takvo objavljivanje sažetka analize se više ne može odgađati te se isto ovim putem objavljuje, poručuju u priopćenju koje potpisuje pročelnik dr. sc. Dinko Bilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!