20:06 / 03.09.2019.

Autor: Dajana Šošić/P.F./HRT

Iz HDZ-ovog jakog uporišta: jedinstvo stranke i potpora predsjednici

-

-

Foto: - / -

Virovitičko-podravska županija slovi kao jedno od jakih uporišta HDZ-a, pa je dolazak predsjednika stranke u taj kraj izazvao veliko zanimanje i zbog nekih nedavnih događaja.
Virovitičko-podravska županija slovi kao jedno od jakih uporišta HDZ-a, pa je dolazak predsjednika stranke u taj kraj izazvao veliko zanimanje i zbog nekih nedavnih događaja.

Iz tog su kraja donedavni potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i Josip Đakić, HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e koja je neki dan zatražila da HDZ raskine koaliciju s SDSS-om. No, prema današnjim izjavama, stranka je jedinstvena, kao i potpora tamošnjih HDZ-ovaca Kolindi Grabar-Kitarović u predsjedničkoj utrci.

Tijekom prosjeta Virovitičko-podravskoj županiji o zahtjevu HVIDR-e koja od Milorada Pupovca traži ispriku ili ako, to ne učini, odluku predsjednika Vlade o raskidu koalicije s SDSS-om premijer Andrej Plenković s njezinim predsjednikom i zastupnikom HDZ-a Josipom Đakićem, kaže, nije razgovarao.

Podsjetimo, HVIDRA je zahtjev uputila zbog izjava Milorada Pupovca da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji i usporedbe Hrvatske s NDH. Taj Đakićev zahtjev poklopio se i s najavom smijenjenog ministra Tolušića da će podnijeti amandman na poreznu reformu, kojim traži ukidanje plaćanja poreza na promet nekretnina pri zamjeni poljoprivrednog zemljišta.

Tolušić je napitanje je li to pritisak na premijera iz Virovitice rekao kako se  danas moglo čuti u goviorima koliko cijene premijera i koliko im je pomogao.

- A pomogao je najviše od svih premijer do sada, rekao je Tolušić.

Premijer Plenković je pak na pitanje ima li potporu virovitičkog dijela HDZ-a, obzirom na to da Tolušić traži amandmane, a Đakić traži raskid koalicije rekao da pitaju njih, a ne njega.

- Vi znate više od mene što se zbiva u HDZ-u. Nemojte se bojati, ja ću pobijediti na izborima za predsjednika HDZ-a, a HDZ će ponovno pobijediti na parlamentarnim izborima, rekao je Plenković.

Uvjeren je, dodaje, i u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!