13:01 / 11.07.2019.

Autor: HRT

Iz HRT-ove arhive: Perković 24. siječnja 2014. izručen Njemačkoj

-

-

Foto: - / -

Hrvatska policija toga jutra došla je po njega, a odlazak pred njemačko lice pravde blagoslovila su čak tri hrvatska suda - Županijski, Vrhovni i Ustavni sud.
Josip Perković uhićen je 24. siječnja 2014., jednog snježnog petka, na zagrebačkom Pantovčaku. Odlazak pred njemačko lice pravde "blagoslovila" su čak tri hrvatska suda - Županijski, Vrhovni i Ustavni sud.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić izjavila je tada da je predaja obavljena na temelju naloga koji je 17. siječnja te godine donio Županijski sud u Zagrebu. Njegov odvjetnik Anto Nobilo još tada je govorio da nema predaje. Poučen iskustvom s hrvatskih sudova koji su o istom slučaju znala donijeti dvije različite odluke, Nobilo se predomislio. Naime, dotad je tvrdio da se njegovu klijentu ne bi u Njemačkoj pošteno sudilo, a poslije - da su mu baš u Hrvatskoj minimalni izgledi za pošteno suđenje.

Pogledajte HRT-ov video iz središnjeg Dnevnika, koji je pripremila Kristina Pešić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!