Iz Italije se vratili učenici, moraju se javljati epidemiologu

23.02.2020.

11:33

Autor: Ivana Šilović/Ruža Ištuk/Dnevnik u podne/HRT

default error photo
Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vratili su se u Hrvatsku s trodnevnog izleta u Italiji tijekom kojeg su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju. U Hrvatsku je ušao i autobus s 40-ak učenika iz Splita, a koji su isto bili u Italiji.
Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vratili su se u Hrvatsku s trodnevnog izleta u Italiji tijekom kojeg su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju. U Hrvatsku je ušao i autobus s 40-ak učenika iz Splita, a koji su isto bili u Italiji.

- Osmogodišnja djevojčica također negativna na koronavirus
- Zabranjen ulazak u gradove u Italiji, umrla i treća osoba


- Gotovo su pet sati bili na graničnom prijelazu. Zatekli smo ih na večeri u jednom restoranu u Permanima. Nitko nije bio raspoložen za izjave, samo je predstavnik agencije izašao i rekao da je primjetio da dok su oni čekali da su drugi autobusi iz Italije i osobna vozila nesmetano prolazila. Zašto su upravo učenici iz Omiša bili toliko dugo zadržani pitao se, govori naša reporterka Danijela Minić, koja se javila s graničnog prijelaza Rupa.

Inače, preko ovoga graničnog prijelaza u nedjelju navečer vratilo se i 40ak učenika i nastavnika iz 5. splitske gimnazije. Oni uče talijanski jezik i bili su na izletu u Italiji.

- Također su bili zadržani i s njima su obavili razgovor epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i sanitarne inspektorice. Uzele su izjavu, a djeca su rekla da se osjećaju dobro. Oni su stavljeni pod zdravstveni nadzor, a to znači da se idućih 14 dana u Splitu moraju javljati dežurnom epidemiologu. Medijima će se u ponedjeljak obratiti njihova ravnateljica, rekla je naša reporterka.

U Temi dana - o širenju koronavirusa, koji je stigao nadomak naših granica, govorila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

U Dnevniku 3 s posljednjim se informacijama javila i naša Ivana Šilović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!