15:40 / 19.04.2020.

Autor: P.F./Hina/HRT

Iz Kine stiglo još 70 tona zaštitne medicinske opreme

Foto: Vlada RH

Foto: Vlada RH

Foto: - / -

Zrakoplov iz Šangaja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio je oko 12:30, a iz Vlade najavljuju da će u idućim tjednima takvi zrakoplovi pristizati redovito svakih nekoliko dana.
Iz Kine je danas u Hrvatsku stiglo još 70 tona zaštitne opreme za hrvatski zdravstveni sustav i sve druge službe koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa, a specijalnim letom iz Šangaja zrakoplovom je dopremljena veća količina maski, zaštitnih odijela i vizira.

Zrakoplov iz Šangaja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio je oko 12:30, a iz Vlade najavljuju da će u idućim tjednima takvi zrakoplovi pristizati redovito svakih nekoliko dana.

Uz zaštitnu opremu koju je Hrvatska nabavila od dviju kineskih državnih tvrtki Meheco i Sinopharm, zrakoplovima iz Kine dopremat će se i donacije.

Današnjim letom dopremljene su donacije hrvatskim gradovima i županijama od kineskih gradova, pokrajina i tvrtki, i to: Cangzhoua Opatiji, Chongqinga i Šangaja Zagrebu, Hainana i tvrtke Aouyan Zadru i Zadarskoj županiji, te tvrtke JMP Action Sports Čakovcu i Varaždinu, priopćeno je iz Vlade RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!