17:36 / 03.06.2019.

Autor: B.V.M./Hina

Iz nabujalog Dunava hrvatski policajci spasili 16 migranata

-

-

Foto: - / -

Iz nabujalog Dunava policija spasila 16 migranata, a tijekom akcije spašavanja djelomično je potonulo policijsko plovilo, javlja osječko-baranjska Policijska uprava
Brzom intervencijom hrvatska je policija iz nabujalog Dunava spasila 16 migranata nakon što je primila pozive. Migranti su se držali za grane u poplavljenom šumskom području, a nakon izvlačenja iz vode, smješteni su na policijski brod. No drama tu nije završila.

Zbog vala koji je prolaskom izazvao veći brod, u policijski je počela prodirati voda, zbog čega je djelomično potonulo. Migranti su pothlađeni, ali nema ozlijeđenih.

Rano jutros, između 4,50 sati i 5,35 sati, policijski službenici granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku te su sa tri službena policijska plovila krenuli u potragu.

Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća te ih izvukli iz vode i smjestili ih na jedno od tri policijska plovila.

Zatim je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda te je ono djelomično potonulo. Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su, iz nabujalog Dunava spasili 16 migranata koji, osim pothlađenosti, nisu ozlijeđeni, priopćila je policija.

Nakon očevida, koji će obaviti očevidne ekipe osječko - baranjske PU i osječke Lučke kapetanije uslijedit će izvlačenje službenog policijskog plovila iz Dunava i tegljenje, ističu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!