22:34 / 20.11.2020.

Autor: Ana Zadro/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Iz Pametnog otišlo 40-ak članova

-

-

Foto: - / -

Nakon što su se Stranka s imenom i prezimenom i Pametno ujedinili u novu stranku nazvanu Centar, 40-ak članova Pametnog napustilo je stranku.
Nakon što su se Stranka s imenom i prezimenom i Pametno ujedinili u novu stranku nazvanu Centar, 40-ak članova Pametnog napustilo je stranku.

➡️
Dalija Orešković o nezadovoljnim članovima stranke Pametno

Tvrde da je spajanje provedeno samovoljom Marijane i Ivice Puljka te Dalije Orešković. Prozvani čelnici nove stranke pak uzvraćaju - samo ujedinjavanjem opcija na centru moguća je alternativa SDP-u i HDZ-u.

Stvaranje zajedničke platforme sa Strankom s imenom i prezimenom dijelu splitskog ogranka stranke Pametno nikako nije sjelo. Sve se, tvrde, dogodilo prebrzo.

- Nismo u Las Vegasu da se ženimo nakon prvog poljupca. Ovo su stvari ozbiljne i mi smo trebali proći još jedan izborni ciklus pa da vidimo je li pašemo jedni drugima i da se nakon toga ujedinimo ili ne ujedinimo, naglašava Jakov Prkić, bivši vijećnik stranke Pametno u splitskom Gradskom vijeću.

U novoj stranci - Centar - koja ima 4 supredsjednika, smatraju da je itekako sazrelo vrijeme za novu alternativu postojećim opcijama. O samovolji, kažu, nema ni govora.

- Ujedinjenje ovih dviju stranaka je zaista izglasano demokratskim putem na skupštini stranke velikom većinom članova Skupštine, i zaista nema nikakvih razloga da se to ujedinjenje ne dogodi, ističe Marijana Puljak, supredsjednica stranke Centar.

Unatoč ujedinjenju, Stranka s imenom i prezimenom još postoji. Dalija Orešković objašnjava.

- Ona će do daljnjega biti na životu dok se ne promijeni odredba u Zakonu o političkim strankama, govori Dalija Orešković, supredsjednica stranke Centar.

I dok će se nekadašnji članovi splitskog ogranka stranke Pametno nastaviti baviti lokalnim temama, novoj platformi ambicije su mnogo veće. Lokalni izbori za pola godine pokazat će imaju li one i pokriće.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!