Putnici i posada sa zapaljene brodice stigli u Split

16.07.2022.

20:21

Autor: M.M./HRT/Hina

Požar brodice

Požar brodice

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Dva člana posade i dva putnika, koji su kasno popodne u Splitskim vratima morali skakati sa zapaljene brodice, prevezeni su u Split, dobro su i neozlijeđeni i već u splitskoj Lučkoj kapetaniji opisuju cijeli događaj.

Plastičnu, desetmetarsku brodicu na kojoj su plovili, vatrena stihija progutala je u kratkom vremenu.

Policija je dojavu o požaru na brodu primila u 18,13 sati, kao i da su se na njemu bile četiri osobe koje su napustile brod. Na mjesto događaja prva je pristupila Lučka kapetanija koja je organizirala gašenje.

Lučki kapetan Željko Kuštera za Hinu je rekao da se, osim broda Lučke kapetanije iz Milne i broda Sveti Florijan na kojemu su bili vatrogasci, u blizini našao i mini kruzer koji je počeo gasiti požar s obzirom na to da ima jake vodene pumpe. Dva člana posade i dva putnika su prihvatili članovi posade broda koji je plovio u blizini.

Kuštera je rekao da nema onečišćenja mora, ali da su isto poduzeli sve mjere koje se u tim slučajevima poduzimaju.

- U Splitska smo vrata uputili brod s branama. Dok brod tinja ne možemo ga tegliti, ali čim bude spreman, oteglit ćemo ga u Milnu, rekao je.

- Koliko znam, gosti i posada broda su plovili prema Splitu. U vrijeme požara su se prekrcali na drugu brodicu. Nitko od njih nije ozlijeđen, a sada će svi četvero biti ispitani u Splitu da vidimo o čemu se točno radilo, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!