16:08 / 13.01.2021.

Autor: T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Iz Poreča krenuo još jedan konvoj kamp-kućica

-

-

Foto: - / -

Još jedan konvoj od oko 25 kamp-kućica danas je iz Poreča krenuo u potresom pogođeno područje. Tom privatnom inicijativom isporučeno ih je već više od 200.
Još jedan konvoj od oko 25 kamp-kućica danas je iz Poreča krenuo u potresom pogođeno područje. Tom privatnom inicijativom isporučeno ih je već više od 200. Uskoro će još dvjesto kućica stići kao donacija privatnih osoba iz Italije.

- Kada svaka naša kućica dođe na adresu naši dečki, vozači, kontroliraju obavezno da li ta obitelj ima kućicu, da li im je stvarno potrebna, jer ljudi još spavaju po autima i po nekim barakama, rekao je inicijator ove akcije Denis Bernobić.

Porečki Crveni križ i druge nevladine udruge svaku kućicu napune stvarima potrebnima stradalom stanovništvu.

- Poslali smo hranu, poslali smo vodu, poslali smo neke dječje potrepštine, deke, pokrivače, grijalice, agregat je jedan otišao, neki šatori, u principu sve ono što je bilo na popisu, kaže Vesna Janko Finderle, ravnateljica Crvenog križa Poreč

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!