Iz prevrnute jedrilice kod Pule spašeno pet osoba

07.05.2022.

13:18

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Duško Marušić / PIXSELL

Pet članova posade spašeno je s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule, u akciji spašavanja u subotu ujutro.

Dojava o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" primljena je u 3.28 sati, izvijestili su u subotu iz Nacionalne središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka.


Uz MRCC Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave Tzarevich.


Kad se jedrilica prevrnula, tri osobe su pale u more, a dvije ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je pulska Lučka kapetanija uključila ronioce u akciju spašavanja.


Trojac iz mora spašen je privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda Tzarevich, dok su dvije osobe, koje su bile u zračnom džepu trupa prevrnute brodice, spašene su zahvaljujući roniocu.


Potom je svih pet osoba prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalne straže RH, izvan su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoći, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako je izgledalo spašavanje za HTV je objasnio ronilac Branislav Danevski

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!