Iz Save kod Davora spašeno 10 promrzlih stranih državljana

18.12.2022.

16:32

Autor: M.M./Hina/HRT

Iz Save kod Davora spašeno 10 promrzlih stranih državljana

Iz Save kod Davora spašeno 10 promrzlih stranih državljana

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Deset promrzlih stranih državljana, kojima se probušio čamac, spašeno je iz hladne Save, dvojica su odvezena na daljnje liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava brodsko-posavska.

Dojavu da se u Savi, u blizini Davora, nalaze osobe koje trebaju pomoć, Postaja granične policije Stara Gradiška zaprimila je u subotu oko 18 sati.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policajci sa službenim plovilima, koji su utvrdili da je riječ o 10 stranih državljana, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu. Nakon prelaska rijeke Save, došli su u poplavljeni dio 50-ak metara od korita rijeke gdje im se probušio čamac pa su ostali zarobljeni u hladnoj vodi.

Policija je angažirala pripadnike HGSS-a koji su joj pomogli izvući promrzle iz vode. Pomagali su joj i djelatnici Hitne medicinske pomoći Nova Gradiška, koji su stranim državljanima u Davoru pružili hitnu medicinsku pomoć.

Utvrđeno je da ih je osam zdravo i sposobno za daljnji postupak u policiji, a dvije su osobe odvezene na daljnje liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški.

U suradnji s djelatnicima Hrvatskog Crvenog križa, policajci su stranim državljanima osigurali suhu odjeću i obuću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!