12:46 / 15.12.2018.

Autor: HRT

Iz SDP-a će izaći i Luc-Polanc i Lalovac?

-

-

Foto: - / -

U središnjici SDP-a okupili su članovi Glavnog odbora. Iako se nagađalo da bi se danas opet moglo pokušati uzdrmati Davora Bernardića na poziciji predsjednika stranke, izgleda da se to ipak neće dogoditi.
U središnjici SDP-a okupili su članovi Glavnog odbora. Iako se nagađalo da bi se danas opet moglo pokušati uzdrmati Davora Bernardića na poziciji predsjednika stranke, izgleda da se to ipak neće dogoditi.

- Bernardić: SDP-u se svakog dana priključuju novi ljudi 

"Do sada se pokušavalo šest puta 'rušiti' predsjednika SDP-a", kazala je novinarka HRT-a Tatjana Munižaba. "Idući pokušaj bit će u siječnju 2019. godine, ako dotad Bernardić sam ne odstupi. Njegovi suradnici koji to priželjkuju žele prikazati 'da je Bernardić ostao sam'. Tako na sjednici Glavnog odbora, iako u pravilu redovito dolaze, nije bilo većine Predsjedništva, nijednog potpredsjednika, a ni jednog od tzv. tvoraca projekta Davor Bernardić - Zlatka Komadine i Rajka Ostojića".

SDP u iduću godinu ulazi s još jednim zastupnikom manje u Hrvatskom saboru. Osma koja ih je napustila je Ana Komparić Devčić. Ona je navodno "prešla" u "Bandićev klub", Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika. Kao idući koji se spominju da bi mogli izići iz SDP-a su Marta Luc-Polanc i Boris Lalovac.

Dio svog izlaganja na sjednici Glavnog odbora Davor Bernardić posvetio je upravo "prebjezima". "I izdajnici i prebjezi iz svih stranaka samo su svojim nevještim spinom pokušali prevariti građane, a zapravo su samo potvrdili da im do SDP-a i socijaldemokracije niti nikada nije bilo stalo", kazao je među ostalim predsjednik stranke.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!