16:27 / 28.12.2018.

Autor: E.L.S./A.B./HRT

"Iz Šibenika si ako imaš problema s Autotransportom"

-

-

Foto: - / -

Ta je tvrtka godinama loše poslovala, zbog stečaja se nije ulagalo u vozni park pa se putnici tuže i na neredovite linije i na uvjete prijevoza.
Autobusi šibenskog "Autotransporta" nerijetko završe na stranicama crne kronike - zapale se u vožnji ili zbog kvara ostanu na cesti. Dio voznog parka star je i dotrajao pa prijevoznik ne uspijeva redovito održavati sve linije. Putnici su zbog toga već dulje vrijeme nezadovoljni.

Nezadovoljstvo je podjednako i u gradskom i u prigradskom prijevozu. Na društvenim mrežama čak postoji i grupa "Iz Šibenika si ako imaš problema s "Autotransportom". Ta je tvrtka godinama loše poslovala, zbog stečaja se nije ulagalo u vozni park pa se putnici tuže i na neredovite linije i na uvjete prijevoza.

U vožnji se nedavno zapalio autobus na liniji Šibenik - Unešić i samo je prisebnost vozača spriječila veću tragediju. Nitko od 20-ak putnika nije bio ozlijeđen, a autobus je, unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca - u cijelosti izgorio. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na motoru autobusu.

Samo 2 mjeseca prije - identična situacija. Da ATP ima problema s dotrajalim voznim parkom, znaju u šibenskoj gradskoj upravi. Koja tom prijevozniku desetljećima izdaje koncesiju za gradski i prigradski prijevoz. Jedini se javlja na natječaj, a još prije 2 godine bio je u stečaju.

U gradskoj upravi svjesni su da problem postoji. Vode se razgovori s ATP-om.

- Mi smo spremni povećati i našu subvenciju, ali uz snažne garancije podizanja i uočljive kvalitete i u samim autobusima i u uvjetima prijevoza putnika - izjavio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Istodobno, radi se studija o osnivanju gradske prijevozničke tvrtke i koliko bi to opteretilo proračun. Jer takva komunalna tvrtka nije profitabilna djelatnost nigdje u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!