Iz Splita u Petrinju helikopterima prevezeno 45 HGSS-ovaca za traganje u ruševinama

29.12.2020.

17:47

Autor: M.M./Hina

default error photo
Na petrinjsko područje prevezeno je 45 pripadnika splitske Hrvatske gorske službe spašavanja (HGS) kako bi pomogli u traganju i pomaganju osobama u ruševinama.
Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Divulja je žurno na petrinjsko područje prevezeno 45 pripadnika splitske Hrvatske gorske službe spašavanja (HGS) kako bi pomogli u traganju i pomaganju   osobama  u ruševinama, doznaje se od dopročelnika HGSS-a Vinka Prizmića.

➡️ Potres 46 km od Zagreba, jačine 6,2 po Richteru, urušio se krov bolnice u Sisku 

- Ovih 45 HGSS-ovaca su stručnjaci za traganje i pomaganje u ruševinama, a s njima su u Petrinju prevezena i četiri psa specijalizirana za takva traganja, rekao je Prizmić za Hinu. Po njegovim riječima u prvom valu nakon potresa najvažnije je imati stručnjake za traganje i spašavanje u ruševinama. Također je rekao kako je danas i iz drugih dalmatinskih postaja HGSS-a u Petrinju otputovalo nekoliko desetaka pripadnika gorske službe spašavanja, a u pripravnosti su i dodatne snage HGSS-a za angažman u Petrinji bude li to potrebno.

Glasnogovornik HGSS-a Jadran Kapović je za Hinu rekao kako će do večernjih sati na potresom pogođenom području Petrinje biti angažirano ukupno oko 150 pripadnika HGSS-a iz svih dijelova Hrvatske.

- Opasno bi bilo da se civili bez uputa i nadzora stručnjaka upuštaju u traganje za osobama u ruševinama te su stručnjaci HGSS-a za traganje u ruševinama iznimno važni, rekao je Kapović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!