Iz Varaždina krenuo agregat za bolnicu u Ukrajini

07.12.2022.

15:15

Autor: Hina/E.P.C.

Iz Varaždina u ukrajinski Vorzel poslan agregat za bolnicu

Iz Varaždina u ukrajinski Vorzel poslan agregat za bolnicu

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Iz Varaždina je prema ukrajinskom gradu Vorzelu blizu Kijeva, krenuo transport doniranog agregata za struju, koji je namijenjen tamošnjoj bolnici za psihijatrijsko liječenje branitelja. Donaciju je organizirao Grad Varaždin u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zurichu i varaždinskom tvrtkom Marlex. 

Prema riječima hrvatske veleposlanice u Kijevu Anice Đamić, pacijenti se u bolnici u Vorzelu doslovno smrzavaju i žive u potpunom mraku. 


Agregat će moći opskrbljivati strujom cijelu bolnicu te tako barem djelomice olakšati teške dane ukrajinskim braniteljima.


Stroj je težak više od šest tona i može raditi i u najtežim uvjetima. Donirala ga je tvrtka Marlex, a Grad Varaždin snositi će troškove transporta.


Početku transporta agregata nazočili su varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, generalni konzul RH u Švicarskoj Slobodan Mikac i direktor Marlexa Ilija Ponjavić koji su zahvalili svima koji su uključeni u ovu hvalevrijednu akciju.


Posebno su zahvalili tvrtki TTI transporti iz Varaždinskih Toplica, humanitarnoj udruzi Dobro dobrim, te Ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu.


U znak podrške i solidarnosti, uz zastave Grada Varaždina i Republike Hrvatske, ispred vrijednog stroja istaknuta je i zastava Ukrajine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!