15:49 / 12.12.2020.

Autor: HRT

Iz Vlade odgovorili na Laucove tvrdnje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je da Vlada nema saznanja o bilo kakvim prijetnjama, nakon što je član njihovog Znanstvenog savjeta Gordan Lauc među ostalim napisao da su mu otvoreno prijetili pojedini ministri.
Član Znanstvenog savjeta Vlade Gordan Lauc upozorio je na Facebooku da će podnositi pravne poteze protiv svih koji o njemu budu širili laži ili klevete.

Od medija je zatražio da prije javnog objavljivanja informacija o njemu zatraže njegovo očitovanje. Spomenuo je i prijetnje.

- Situacija je teška i sada moramo svi zajedno pokušati uz što manje štete proći kroz ovu pandemiju. Nisam 'plaćenik' Vlade, a u ovoj pandemiji već sam imao i neugodnih situacija pa čak i otvorenih prijetnji od pojedinih ministara, napisao je Lauc na svom Facebook profilu.

Iz Vlade je stigao odgovor na Laucove navode.

- Nemamo saznanja o bilo kakvim prijetnjama, niti nas je o tome itko informirao. Gospodin Lauc uključen je u rad Znanstvenog savjeta Vlade od ožujka ove godine i nastavljamo s njime suradnju s ciljem kontroliranja i suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, rekao je glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!