16:02 / 13.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Jasmin Krizmanić novi predsjednik Središnjeg odbora HNS-a

Jasmin Krizmanić

Jasmin Krizmanić

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Jasmin Krizmanić novi je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, odlučeno je u subotu na konstituirajućoj elektroničkoj sjednici Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, priopćeno je iz stranke.

- Današnjom sjednicom Središnjeg odbora završili smo unutarstranačke procese konsolidiranja HNS- a te pomlađeni i očišćeni od neodgovornosti i pojedinaca koji su stranku koristili za vlastite interese, nastavljamo dalje s pripremama za predstojeće lokalne izbore, rekao je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj te istaknuo da će HNS jasno definiranih ciljeva, spajajući narodnjačke korijene i liberalne stavove, raditi na donošenju kvalitetnijih rješenja za bolji život građana, provodeći umjerenu, pristojnu i zdravorazumsku politiku.


Čuraj je naveo da će za tu politiku jamčiti kvalitetni kandidati zbog kojih je HNS lokalno uvijek bio prepoznatljiv.


Novoizabrani predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Jasmin Krizmanić, poručio je da će budući rad Središnjeg odbora stranke biti usmjeren na kreiranje argumentirane, uključive i inovativne politike koja će moći odgovoriti na društvene i političke izazove.


Dodaje da će stranke svoje vrijednosti ugrađivati u programe HNS-a na lokalnoj i nacionalnoj razini.


Krizmanić ocjenjuje da se danas većina političkih stranaka u Hrvatskoj nastoji nametnuti podjelama i sukobima, a malo njih je spremno na zajednički rad za konkretna rješenja.

Poručio je da je HNS "zato ovdje da takve politike mijenja", da jedni u drugima traže partnere, a ne protivnike. 


- Politikama zajedništva i suradnje nastavit ćemo dobro nam poznatim smjerom rada i obrazovanja, jer jedino je to jamac za bolje sutra u Hrvatskoj, dodao je Krizmanić. 


Uz predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, na sjednici su izabrani i Željko Uhlir i Dubravka Vrbetić za potpredsjednike Središnjeg odbora. 

Zlatan Mošmondor izabran je za glavnog tajnika HNS-a, Suzana Žunić za glasnogovornicu stranke, a Boris Blažeković za voditelja Političke akademije HNS-a, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!