14:15 / 13.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Izabrane najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020.

Foto: ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Natječaj se organizira od 2000. godine radi propagiranja knjiga na temu Domovinskog rata.
Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. izabrala je na tradicionalnom natječaju najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020., a prvu nagradu ravnopravno dijele dvije - "Za Hrvatsku moje bake" Michaela Palaicha i "Tko je palio moje knjige" Josipa Palade.

Iz udruge su u nedjelju istaknuli da knjiga "Za Hrvatsku moje bake", u nakladi i prijevodu CroLibertas Publishers (SAD), predstavlja pogled hrvatske dijaspore na Domovinski rat i na osamostaljenje Hrvatske. Također, knjiga "Tko je palio moje knjige", koja je objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika, donosi vrijedne i zanimljive priče neposrednog sudionika Domovinskog rata s prvih crta bojišnice protiv velikosrpske agresije.

Žiri, u kojem su bili Dražen Ernečić, Ivica Matošević i Mladen Pavković, ocijenio je da su obje ove autorske knjige jednakovrijedne, navodi se u priopćenju te dodaje da je na natječaj pristiglo 23 naslova, a uz nagrađene knjige, pohvaljeno je nekoliko autora.

Natječaj se organizira od 2000. godine radi propagiranja knjiga na temu Domovinskog rata, a nagrađeni autori primit će priznanje 1. listopada u dvorani Hrvatske kulturne zaklade - Hrvatskog slova u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!