Marija Kušmiš (HDZ/HSS) izabrana za gradonačelnicu Novske

08:26 / 12.06.2022.

Autor: Hina/HRT

Marija Kušmiš, nova gradonačelnica Novske

Marija Kušmiš, nova gradonačelnica Novske

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ-a i HSS-a, nova je gradonačelnica Novske, a njen zamjenik je Siniša Kesić, odlučili su birači na nedjeljnim, prijevremenim izborima u tom gradu. Kušmiš (HDZ/HSS) je uvjerljivo pobijedila protukandidatkinju iz SDP-a Valentinu Opić, s oko 85 posto dobivenih glasova.

Odziv birača bio je relativno slab, od 10. 663 birača, koliko ih je bilo u popisu, glasovalo ih je 2.706 ili 25,38 posto. Važećih je listića bilo 2.605 odnosno 96,27 posto, a nevažećih 101 odnosno 3,73 posto. Od toga broja Marija Kušmiš je dobila 2.219 glasova, a Opić 386, rekla je predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Novske Ivanka Zečević Šolta. Dodala je da prigovora na izbore nije bilo. 

Novljani su prijevremeno birali gradonačelnicu jer je bivši gradonačelnik, HDZ-ov Marin Piletić, nedavno imenovan ministrom, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Pobjedu na prijevremenim izborima komentirao je HDZ te prenio Kušmišinu izjavu. Dobili smo povjerenje da nastavimo raditi Odvažno za Novsku i da od našeg grada stvorimo još ugodnije mjesto za život, rekla je novoizabrana gradonačelnica. Kušmiš je dodala kako je u mandatu njenog prethodnika Piletića dovršena aglomeracija, povučeno je više od 200 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, povećan je broj djece te izgrađen novi vrtić.

- Uz pomoć Vlade otvorili smo i mnoga radna mjesta - to je politika kontinuiteta HDZ-a u Novskoj, poručila je.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je novoizabranoj gradonačelnici Novske Mariji Kušmiš.

- Radujem se našoj suradnji za boljitak Novske i Sisačko-moslavačke županije, napisao je Plenković na Twitteru. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!