20:19 / 20.05.2019.

Autor: Ruža Ištuk/V.K./HRT

Izbori za liječničku komoru

-

-

Foto: - / -

Tko će vladati Hrvatskom liječničkom komorom, predstavljati 19 tisuća liječnika, i kontrolirati desetke milijuna prihoda? Od danas do nedjelje liječnici biraju vodstvo Hrvatske liječničke komore, za koje se bori 6 kandidata.
Tko će vladati Hrvatskom liječničkom komorom, predstavljati 19 tisuća liječnika, i kontrolirati desetke milijuna prihoda? Od danas do nedjelje liječnici biraju vodstvo Hrvatske liječničke komore, za koje se bori 6 kandidata.

U Otvorenom se predstavili kandidati za predsjednika Hrvatske liječničke komore

6 kandidata bori se za vodstvo liječničke komore. Prvi elektronički izbori su počeli, koordinatori na terenu, želje liječnika znakovite.

- Želim poštenu komoru, da ne bude kao što je prije bila, što znači poštena, znate što znači riječ pošteno, rekao je Boris Božić, dr. med.,KBC Sestre milosrdnice.

- Kako materijalno, na način da smo ipak plaćeni adekvatno, ali i da su nam uvjeti bolji, ističe Petra Radić, dr. med.,KBC Sestre milosrdnice.

Za bolje uvjete i komoru glasuju i u Osijeku.

- Komoru koja će zaustaviti egzodus liječnika, poticati mlade liječnike da ostanu u ovoj našoj prelijepoj zemlji, govori Marinko Jelečević, dr. med.,KBC Osijek.

- Želim komoru koja se bavi pitanjima koja su u njenoj oblasti i koja to provodi efikasno, naglašava Mate Grubišić, dr. med., KBC Osijek.

Velika očekivanja od vostva Komore i u Rijeci.

- Glasala sam jer želim da HLK bude tijelo koje će štititi moja prava i koje će organizirano raditi za bolju budućnost liječnika u našoj državi, istaknula je Marija Troskot Dijan, dr. med.,KBC Rijeka.

- Radit na što boljoj edukaciji u svrhu naše specijalizacije i našeg znanja, govori Filip Blažić, dr. med., KBC Rijeka.

Izbori, smatraju mnogi, nisu pravo vrijeme za testiranje elektroničkog glasovanja i sustava koji, kažu, nije u potpunosti funkcionalan.

- Sama činjenica da veliki broj liječnika nema kartice za glasanje ili ih ima pa ih nisu aktivirali još to udruženo s činjenicom da je elektronsko glasanje 6 dana pobudilo u ljudima povjerenje u taj proces, istaknula je Ervina Bilić, dr. med.,KBC Zagreb.

Elektroničke iskaznice ima 12 000 liječnika, i ne zna se koliko ih je aktivirano, za dopisno glasovanje pristiglo je 2247 zahtjeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!