16:54 / 13.06.2020.

Autor: T.V./HRT

Izborne liste predala dvojica kandidata nacionalnih manjina

-

-

Foto: - / -

Udruga Roma Korak po korak iz Koprivnice predložila je Franju Horvata, a Nedžad Hodžić borit će se za predstavljanje albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.
Izborne liste u Saboru predala su dvojica kandidata nacionalnih manjina. Udruga Roma Korak po korak iz Koprivnice predložila je Franju Horvata, a Nedžad Hodžić, koji je već bio zastupnik u Hrvatskom saboru, borit će se za predstavljanje albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

- Romi Bajaši su uvijek bili manje zastupljeni nego općenito ostali narod. Nas Bajaša ima u Republici Hrvatskoj oko 90 posto dok Romanoćipa ima 10 posto. Zato sam siguran da ćemo pobijediti na ovim izborima, rekao je Franjo Horvat,  kandidat za predstavnika romske nacionalne manjine.

- Ja sam već odradio jedan mandat 2011-2015. Sad ću nastaviti na nekim programskim odrednicama koje nismo realizirali, poručio je Nedžad Hodžić,  kandidat albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!