Izdano narančasto upozorenje zbog bure i vrućine

06.07.2022.

16:01

Autor: M.Š./HRT

Upozorenje Meteoalarma za 6.7.2022.

Upozorenje Meteoalarma za 6.7.2022.

Foto: Screenshot DHMZ / HRT

Izdana su upozorenja za Velebitski kanal i dubrovačko područje. 

- Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 6. srpnja 2022. narančasto upozorenje za područje Velebitskog kanala, zbog mjestimice jake bure s mogućim udarima vjetra i do 95 km/h.

Budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.

Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova.

Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Narančasto upozorenje izdano je i za dubrovačko područje zbog toplinskog vala. Na jugu Hrvatske moguće su tempetarure veće od 33 stupnja.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima nadležnih službi, navode iz Civilne zaštite RH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!