Policija provela očevid: Požar u "Mintu" namjerno izazvan

19.09.2023.

Zadnja izmjena 18:00

Autor: Marisabel Majić/V.K./HRT

Noćas je buknuo požar u zagrebačkom noćnom klubu "Mint" na Trešnjevci. Objekt je teško oštećen, no nitko nije ozlijeđen s obzirom na to da klub nije radio. Vatrogascima je trebalo nekoliko sati da ugase vatru. Klub je bio jedan od popularnijih u Zagrebu, poznat po večerima cabareta.


Galerija
Posljedice požara u klubu Mint, Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
Izgorio noćni klub Mint, Foto: Ronald Gorsic/CROPIXIzgorio noćni klub Mint, Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Požar u zagrebačkom noćnom klubu "Mint" namjerno je izazvan, izvijestili su iz policije u utorak popodne, nakon očevida, ne navodeći ime kluba.

- Obavljenim očevidom je utvrđeno da je u prostoru ugostiteljskog objekta požar namjerno izazvan, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke i dodali da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Požar je u "Mintu", u Ulici Florijana Andrašeca, buknuo oko 3 sata ujutro. Klub je bio zatvoren i u njemu nije bilo osoba, a požar su ugasili vatrogasci.

Ozlijeđenih u požaru nije bilo. Materijalna šteta je oko 100.000 eura. "Mint" je otvoren potkraj 2019. i mogao je primiti do 1000 osoba.

Vlasnik Kristijan Babić novinarima je jutros ispred kluba izjavio da im nitko nije prijetio te da još ne zna uzrok požara.

Požar je u noćnom klubu Mint buknuo malo poslije tri sata ujutro, a 14 vatrogasaca s 5 vozila gasilo ga je do 5 sati. 

- S obzirom na to da je dio prostorija bio zaključan, požar se nije širio dalje. Ta jedna prostorija 20x15 metara potpuno je izgorjela, s tim da su na ostatku inventara od topline i dima oštećeni zidovi, rekao je Tomislav Resman, zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba.

Vlasnik kluba u šoku. Kaže da je unutra bila sva oprema već spremna za otvorenje kluba nakon ljetne stanke. Srećom, još nije bio otvoren.

- Klub je trebao biti otvoren kroz 10-ak dana, međutim ova situacija koja nam se desila u samom finalu priprema oko otvorenja je velik udarac. Nismo nikakve prijetnje dobivali, nismo ni s kim u bilo kakvom sukobu ni zavadi, rekao je Kristijan Babić, vlasnik kluba.

Podsjetimo, u travnju se u susjednom klubu dogodilo ubojstvo. Gradonačelnik ističe da su sličnosti nevjerojatne.

- To je pitanje za policiju, nevjerojatne su te slučajnosti. Sjetite se kako sam komentirao kad je došlo do ubojstva, kad sam upitao - kako je uopće uneseno oružje u taj noćni klub. Onda se u istrazi ispostavilo svašta - i vezano za postupanje određenih policijskih djelatnika itd., rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Policija je objavila da će očevid završiti do kraja dana pa bi tada trebao biti poznat i uzrok požara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!