Izgradnja obrazovnog kompleksa u naselju Galdovo

10.10.2022.

13:30

Autor: Vijesti u 13/IMS/M.Š./HRT

Izgradnja obrazovnog kompleksa u Galdovu

Izgradnja obrazovnog kompleksa u Galdovu

Foto: HTV / HRT

Veliko ulaganje grada Siska, izgradnja obrazovnog kompleksa u naselju Galdovo, napreduje prema planovima. Gradi se novi vrtić te dio nove zgrade Osnovne škole, a radovi vrijedni 46 milijuna kuna trebali bi biti dovršeni do ljeta iduće godine. 

Uskoro će biti raspisan i natječaj za uklanjanje stare, u potresu oštećene školske zgrade te za izgradnju nove.

- Svake godine imamo sve veću listu čekanja. Ove godine konkretno od 299 zahtjeva 120-ero djece je ostalo još uvijek neupusano tako da, evo, kapacitet djece je 135 i vjerujemo da će list ečekanja doći na minimum, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića "Sisak stari", Tihana Kokanović.

- U očekivanju smo i odgovora od strane Ministarstva obrazovanja kroz natječaj za nacionaln sredstva kako bi isfinancirali isfinancirali izgradnju Osnovne škole Galdovo dudući da znate da škole koje se uklanjaju i iza toga ponovo grade nisu predviđene da se grade sredstvima Fonda solidarnosti, ističe Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica grada Siska. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!