12:21 / 11.09.2021.

Autor: HRT

Plenković opovrgnuo izjave oporbenih predstavnika o uhićenjima u Međimurju

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HRT / HTV

Nakon što je sudjelovao na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a, premijer Andrej Plenković odgovorio je na novinarska pitanja o uhićenju Matije Posavca. Oštro je opovrgnuo navode nekih oporbenih političara da se uhićenjima u Međimurju skreće pozornost s HDZ-ove afere u Kutini.

- Pretpostavljam da bi ti isti, mislim da su to bili Bauk ili Grmoja, navodno su oni nešto nalik na ovo što je ovaj govorio nekidan puštali u eter, trebali se pitati je li ovo skretanje pozornosti od Puljka u Splitu. Čini mi se da je to skretanje pozornosti od Puljka u Splitu. Je li HDZ možda organizirao slučaj Rimac pred parlamentarne izbore prije godinu i pol? Je li HDZ govorio o teorijama zavjere kada su prije otprilike godinu dana bili uhićeni i skinuti im imuniteti neki saborski zastupnici. Jesmo li mi tada govorili o teorijama zavjere? Nismo, kazao je premijer Andrej Plenković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!