09:36 / 30.12.2020.

Autor: D.M./HRT

Izjava stanovnice Petrinje koja lomi srce

-

-

Foto: - / -

Kako sačuvati živu glavu? Ne znam. Ako znate recept, voljela bih ga čuti od vas, poručila je.
Petrinja je u ruševinama, stotine ljudi ostale su bez doma.  Grad je veliko čistilište, a gotovo 200 pripadnika HGSS-a obilazi susjedna sela gdje je iznimno teško stanje. Koliko je teško, najbolje pokazuje tuga i šok stanovnice Petrinje Slavice Lipošćak.

➡️ Niz novih potresa zatresao Banovinu
➡️ Petrinja je veliko čistilište - teško stanje u okolnim selima
➡️ Pročelnik HGSS-a: Cijela Hrvatska je tu

- Strašno smo osjetili potres. Šok, šok, šok i samo šok, i jučer šok i jutros šok. I to je to. Nemam riječi, smrznuti smo. Ne znam što bih rekla. Sad smo izišli, u susjednoj smo ulici. Ima mnogo srušenih kuća. Sad smo izišli po kruh. Vidim da je centar strašan i čujemo samo ružne stvari, kazala je.

- U autu smo bili cijelu noć. Čekali jutro. S jutrom su došli novi potresi, imaš osjećaj sve jači i jači. Ovo je 1991. tri puta više. Vratili smo se puni entuzijazma za život, krenuli raditi. Evo i mirovina je stigla, s nadom u mirniju starost. Kako sačuvati živu glavu? Ne znam. Ako znate recept, voljela bih ga čuti od vas, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!