09:57 / 12.09.2019.

Autor: HRT

Izjave ministara uoči sjednice Vlade

-

-

Foto: - / -

Uoči sjednice Vlade, ministri su odgovarali na aktualna politička pitanja.
Uoči sjednice Vlade, ministri su odgovarali na aktualna politička pitanja. Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Ministar turizma, Gari Cappelli osvrnuo se na izjave Milorada Pupovca i rekao kako je to što je već izrečeno jedan pomak da se iskreno kaže u kojem smjeru ide, da se prvenstveno želi primiriti situacija.

- Neću analizirati je li se on na taj način htio ispričati ili nije.

O kandidaturi Mire Kovača za predsjednika HDZ-a kaže da su oni demokratska stranka.

- Imamo još kandidata, pobijedit će najbolji, ne sumnjam u to.

Na pitanje je li Plenković najbolji, rekao je da je sigurno najbolji. 

Ministar Tomislav Ćorić nije htio komentirati izjave Milorada Pupovca.

Ministar Darko Horvat rekao je kako jedna mala nesmotrena izjava Milorada Pupovca, bit će ispravljena. Uglavnom je komentirao Finsku, govorio je kako je prekrasna zemlja.

Ministar vanjskih poslova, Gordan Grlić Radman, kaže kako je besmisleno uspoređivati Hrvatsku u ovom trenutku s jednim povijesnim propalim vremenom.

Milan Kujundžić je rekao kako ne treba dodatno zagrijavati atmosferu.
- Vjerujem da je gospodin Pupovac svjestan da je pogriješio, da to nije trebao raditi. Važnije od toga, nadam se da takve stvari neće više izgovarati i zagrijavati atmosferu i niti to treba Hrvatima kao državi niti to treba bilo kojoj nacionalnoj manjini. Trebamo živjeti u miru, s poštovanjem i uvažavanjem, a ne ložiti vatru kao što je to tada radio gospodin Pupovac. Važnije je da se to ne opetuje od toga je li se dovoljno ogradio. Neovisno o SDSS-u, ova Vlada ide dalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!