19:28 / 31.12.2019.

Autor: Ante Raić/IMS/HRT

Iznad Zagreba zasvijetlit će 5 tisuća raketa

-

-

Foto: - / -

Vatromet s nebodera na Trgu bana Jelačića u novoj godini tradicija je na koju su Zagrepčani naviknuli. Ove godine, zbog predsjedanja EU-om bit će poseban.
Ovogodišnja proslava u Zagrebu bit će drukčija nego inače. U ponoć, naime, Hrvatska preuzima predsjedanje Europskom unijom, pa će program na središnjem gradskom trgu biti dodatno obogaćen. Tradicionalni vatromet na krovu nebodera bit će najraskošniji dosad. Evo kako se pripremao najveći novogodišnji spektakl u zemlji.

Za razliku od dosadašnjih, prilično uobičajenih vatrometa, ove se sprema pravi audiovizualni spektakl. Uz taktove "Ode radosti" u trajanju od 3 minuta, Hrvatske predsjedanje vijećem Europske unije započeti na prilično spektakularan način. Pripreme traju već tri dana, a jutros su postavljena i pričvršćena postolja iz kojih će u zrak poletjeti oko 5 tisuća raketa.

Oni koji će u novu godinu u krugu obitelji i prijatelja, za svoju će se pirotehniku pobrinuti sami. Već od 9 ujutro stvaraju se gužve u specijaliziranim trgovinama. Da je oprez nužan, pokazuje prekjučerašnji slučaj iz okolice Splita. 45-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede. Stoga sve dežurne službe, ali i zdrav razum nalažu - čuvajte svoju i tuđu imovinu, a posebno svoj i tuđi život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!