09:10 / 15.12.2020.

Autor: HRT

Iznajmljivači nude medicinskim djelatnicima mir i odmor

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Iznajmljivači za naše heroje s prve crte s COVID bolesnicima" grupa je na facebooku koju je nedavno pokrenula iznajmljivačica Vivis Ende-Pozzecco iz Jadranova.
"Iznajmljivači za naše heroje s prve crte s COVID bolesnicima" grupa je na Facebooku koju je nedavno pokrenula iznajmljivačica Vivis Ende-Pozzecco iz Jadranova. Potaknuta kontinuiranom cjelodnevnom požrtvovnošću zdravstvenih djelatnika koji se brinu o oboljelima od COVID-19, željela im je omogućiti besplatan smještaj kako bi se odmorili nakon iscrpljujućeg rada.

➡️ Težak dan iza hrvatskih zdravstvenih radnika
➡️ Medved: Ako broj novozaraženih bude rastao, produljuju se epidemiološke mjere 
➡️ Sve o koronavirusu

Gospođa Ende-Pozzecco kazala je za HRT-ov portal da ju je na akciju potaknuo razgovor  s prijateljicom iz Zagreba koja svakodnevno, bez dana odmora, radi s COVID-19 bolesnicima.

- Strašno me je to pogodilo. Razmišljala sam o tome kako bih ja mogla sudjelovati u bilo kakvoj vrsti pomoći. Budući da smo suprug i ja u rizičnoj skupini i ne možemo pomoći na drugačiji način, onda sam pozvala prijateljicu da dođe na odmor da se opusti i mobitel ostavi doma. Tako smo se dogovorile da će doći, ali kada bude mogla, rekla je Ende-Pozzecco.

No veliko je srce iznajmljivačice pa je odlučila akciju proširiti. Tako je pozvala kolege iznajmljivače da se i oni pridruže i ponude smještaj zdravstvenim djelatnicima koji rade s oboljelima od COVID-19. Podsjeća da je među njima veoma mnogo humanih koji u različitim prigodama izlaze ususret, kao npr. za djecu u domovima, ljudima koji nemaju mogućnost doći na ljetovanje i slično.

Izvjesno je da će biti veliki odaziv medicinskih djelatnika pa gospođa Ende-Pozzecco poziva kolege iznajmljivače da se pridruže akciji. Ne mora to nužno biti obalno područje, već i unutrašnjost Hrvatske. 

- Možda bi netko htio otići u Gorski kotar, Liku, Slavoniju. Zdravstvenim djelatnicima je bitno samo da se udalje od stresa i odmore od svakodnevnih teškoća, dodala je. Spomenula je  i da su se već javili i ljudi iz drugih branša koji nude svoje usluge, poput masera koji žele pomoći zdravstvenim djelatnicima. 

Kako bi se što lakše postigao dogovor, gospođa Ende-Pozzecco poručila je medicinskim djelatnicima da ostave svoje termine na Facebook grupu kada su slobodni, pa će im se netko javiti od legalnih iznajmljivača. Do ljeta im  još dosta vremena, pa bi bilo lijepo kada bi zdravstveni djelatnici i prije uspjeli pronaći trenutak mira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!