Iznimno jak vjetar poharao dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ

01.08.2021.

23:48

Autor: HRT/B.V.

Iznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće i gospodarske zgrade u naselju Hrženica

Iznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće i gospodarske zgrade u naselju Hrženica

Foto: Izvor / Varaždinska županija

Iznimno jak vjetar oštetio je obiteljske kuće te gospodarske zgrade u naselju Hrženica. Također su oštećeni i nadzemni vodovi priključaka električne energije, a po dojavi je na teren izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog, pa je tako na terenu bilo 50-ak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć, javili su iz Varaždinske županije.

Galerija
Iznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće i gospodarske zgrade u naselju Hrženica, Foto: Izvor/Varaždinska županija
Iznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće i gospodarske zgrade u naselju Hrženica, Foto: Izvor/Varaždinska županijaIznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće i gospodarske zgrade u naselju Hrženica, Foto: Izvor/Varaždinska županijaIznimno jak vjetar oštetio obiteljske kuće i gospodarske zgrade u naselju Hrženica, Foto: Izvor/Varaždinska županija

Uslijed olujnog vjetra, nalik pijavici koji je u poslijepodnevnim satima poharao dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili, dodaju.  

Obilasku terena su se, navode, priključili i načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ kao i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ, a na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg.

- U raščišćavanje terena uključili su se i djelatnici Općine. U sanaciju štete svakako će se uključiti i Varaždinska županija. Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno nastradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete uključit ćemo se i pomoći u suradnji s Općinom u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku kako bi vidjeli da smo uz njih, rekla je Silvija Zagorec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!