13:32 / 06.02.2018.

Autor: HRT

Iznosi naknada savjetnicima Agrokora previsoki i za premijera

-

-

Foto: - / -

Premijer je najavio detaljnu analizu dokumenata koje mu je dao izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, a svoje će mišljenje iznijeti kada dobije izvješće.
Nakon govora premijera Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu i rasprave, novinari su otvorili pitanje Agrokora. Isto su pitali i ministra financija Zdravka Marića.

Premijer je najavio detaljnu analizu dokumenata koje mu je dao izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, a svoje će mišljenje iznijeti kada dobije izvješće. Ono što je bitno i što je važno da kažem u ovom trenutku je da ja nisam imao nikakva saznanja o iznosima naknada za savjetnike i načelno mogu reći da to kao takvo nije dobro, rekao je Plenković.Ministar financija Zdravko Marić nije htio komentirati angažman tvrtke u kojoj je izvanredni povjerenik Ante Ramljak radio prije dolaska u Agrokor kao savjetnika u procesu izvanredne uprave, kazavši da cijeli proces ulazi u završnu fazu te se nada da će okolnosti biti pozitivne. Na upit koliko bi Vladu i premijera trebala zabrinuti situacija oko plaćanja savjetnika, Marić je rekao da nema ništa puno dodati od onoga što je Vlada jučer izvijestila u priopćenju.A izvanredni povjerenik Ante Ramljak jutros je ostao bez jednog od svojih savjetnika - Marijana Stričevića koji je bio zadužen za područje Srbije. Stričević je sam zatražio ostavku zbog kaznene prijave koja je protiv njega podnesena potkraj siječnja i u vezi s kojom je jutros u Šibeniku dao iskaz Županijskom državnom odvjetništvu, povrdili su iz Agrokora. Mediji prenose da je riječ o sumnji na izvlačenje novca iz šibenskog TLM-a. Iako nisu poznati detalji ni vrijeme koje obuhvaća prijava - zna se da su Ramljak i Stričević radili u TLM-u 2015.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!