17:37 / 06.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Iznuđivao novac u kriptovaluti od Alemke Markotić

Foto: WorldSpectrum / Pixabay

Foto: WorldSpectrum / Pixabay

Foto: - / -

Zagrebačka policija prijavila je u utorak 36-godišnjaka koji je krajem rujna i početkom listopada prijetio 56-godišnjakinji iznuđujući od nje novac u kripto- valuti.
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je pokušao iznuditi novac od 56-godišnjakinje, i to u kriptovaluti.

Kako doznajemo, riječ je o ravnateljici Klinike za infektivne bolesti Alemki Markotić.

Sumnja se da je 36-godišnjak potkraj rujna otvorio elektroničku adresu s koje je slao prijeteće poruke i tražio da mu Markotić uplati određeni iznos.

Prijeteće pismo primio je još jedan član Nacionalnog stožera civilne zaštite - Krunoslav Capak.

Osumnjičeni je krajem rujna poslao oštećenoj poruku u kojoj joj je ozbiljno zaprijetio, poručujući da na određeni način mora uplatiti točno određeni iznos u kriptovaluti, precizirala je PU zagrebačka. Policija je dodala da je 36-godišnjak nastavio prijetiti i početkom listopada, tražeći od Markotić isplatu novca u kriptovaluti, što je kod nje izazvalo strah pa je iznudu prijavila policiji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!