10:39 / 05.08.2018.

Autor: HRT

Izraelski F-16 iznad Knina za obljetnicu Oluje

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Predstavnici Države Izrael i Sjedinjenih Američkih Država na proslavi 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.
Uz najviše državne dužnosnike i brojna visoka izaslanstva, dolaskom u Knin ovogodišnju proslavu vojno-redarstvene operacije Oluja uveličali su i predstavnici savezničkih i partnerskih zemalja, Sjedinjenih Američkih Država i Države Izrael.Iz SAD-a na proslavi VRO Oluja sudjeluju zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general Jon Jensen i zapovjednik borbenog dijela zrakoplovstva Nacionalne garde Minnesote brigadir Christoper Blomquist te vojni izaslanik SAD-a u RH brigadir Robert Mathers s izaslanstvom, priopćeno je iz MORH-a.

Iz Države Izrael na središnjoj svečanosti u Kninu je direktor SIBAT-a general Michel Ben Baruch i zapovjednik Zrakoplovne baze Ramat David te vojni izaslanik Države Izrael u RH brigadir Harel Taggar s izaslanstvom.

Također, ovogodišnjoj proslavi nazoče i drugi vojni izaslanici iz savezničkih i partnerskih država akreditirani u Republici Hrvatskoj.

Povodom 23. obljetnice VRO Oluja u Zapovjedništvu Gardijske mehanizirane brigade upriličen je susret visokih državnih i vojnih dužnosnika s obiteljima poginulih branitelja i 100%-tnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, kaže se u MORH-ovom priopćenju.

Svečani program na Trgu dr. Ante Starčevića počeo je polaganjem zajedničkog vijenca kod spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95", nakon čega su uslijedila prigodna obraćanja najviših državnih dužnosnika, a nastavljen je na Kninskoj tvrđavi.

Na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO Oluja u sklopu letačkog programa sudjelovali su i izraelski borbeni avioni F-16 Barak, pogledajte prelet:A kako je Knin danas izgledalo iz zraka? Hrvatsko ratno zrakoplovstvo poslalo nam je fotografije snimljene iz MiG-a.

U sklopu letačkog programa iznad Knina letjela je danas i akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje":

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!