14:45 / 24.05.2019.

Autor: HRT

"Izručenje Mamića ne može biti uvjetovano izručenjem sutkinje"

-

-

Foto: - / -

Upitan misli li da je protupravno, kao što obrana tvrdi, da se Mamiću određuju dva istražna zatvora, Bošnjaković je odgovorio da je to pitanje za stučnjake.
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je da izručenje bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Hrvatskoj ne može biti uvjetovano izručenjem bivše sarajevske sutkinje Lejle Fazlagić BiH jer su to, prema njegovim riječima, dva različita predmeta.

- Mi moramo dobiti dokumentaciju od nadležnog suda u Osijeku. Kad to dobijemo, izanalizirat ćemo, ako nešto manjka, tražit ćemo da se dopuni i tada ćemo poslati zahtjev nadležnim tijelima u BiH koji mora biti dokumentiran, rekao je Bošnjaković novinarima uoči svečanosti u povodu Dana državnog odvjetništva.

Upitan misli li da je protupravno, kao što obrana tvrdi, da se Mamiću određuju dva istražna zatvora, odgovorio je da je to pitanje za stučnjake, Državno odvjetništvo i nadležne sudove. Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića novinari su pitali zna li gdje je Mamić, a on je odgovorio da je za njegovo izručenje nadležan sud koji je izdao tjeralicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!