11:33 / 27.02.2020.

Autor: HRT/Hina

Izvidi policije u slučaju paljenja lutke gay para na karnevalu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala, društva Bakove svečanosti, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk podnio je u ponedjeljak policiji u Imotskom.
Splitsko Općinsko državno odvjetništvo naložilo je policiji da prikupi obavijesti u slučaju kaznene prijave protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom, gdje je spaljena lutka gay para, a koju je podnio SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk, doznaje se iz državnog odvjetništva.

Milanović traži javnu ispriku, Dugine obitelji i neki političari pišu kaznene prijave 

Na tradicionalnoj karnevalskoj Bakovoj povorci u nedjelju je u Imotskom spaljena lutka gay para koji drži figuru 'djeteta' na kojoj je bila nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu. Kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala, društva Bakove svečanosti, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk podnio je u ponedjeljak policiji u Imotskom.

Kako je Hini danas rečeno u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu, policija bi temeljem naloga trebala provesti izvide i poduzeti druge mjere radi prikupljanja podataka za odlučivanje o kaznenoj prijavi, a Državno odvjetništvo će po zaprimanju naloženog donijeti državnoodvjetničku odluku. Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić potvrdila je da su zaprimili zahtjev Općinskog državnog odvjetništva i poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Neslužbeno se doznaje kako bi policija u idućim danima trebala prikupiti dokaze, odnosno snimku karnevala na kojoj se vidi i događaj spaljivanja 'imotskog krnje' kao lutke istospolnog para koji drži figuru 'djeteta' na kojoj je bila nalijepljena fotografija SDP-ova zastupnika Nenad Stazića. Potom će poslušati tonsku snimku tko sve i što konkretno govori na karnevalskom događanju, te naposljetku razgovarati s organizatorima karnevala, ali i ljudima koji su na njemu bili prisutni. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!