13:00 / 30.07.2019.

Autor: HRT

Izvidi USKOK-a u Čemincu - načelnik iznenađen

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija je odvela na saslušanje neke djelatnike općine i članove Općinskog vijeća, a načelnika općine nisu zatekli u uredu.
Osječko-baranjska policija potvrdila je da u baranjskoj općini Čeminac provodi izvide nad više osoba. Neslužbeno se doznaje da je na meti istražitelja općinski načelnik Zlatko Pinjuh ,i to zbog navodnognezakonitog subvencioniranja stambenih kredita na štetu općine.I dok policija ne otkriva detalje izvida, neslužbeno se doznaje da su uz Pinjuha osumnjičeni i njegovi sinovi.

Djelatnici USKOK-a i policije od jutra pretražuju zgradu općine, a do sada je iz nje, u pratnji istražitelja, izašao samo predsjednik Općinskog vijeća Mario Kralj. Načelnik Pinjuh vraća se s mora, a u telefonskom je razgovoru potvrdio da je obavljena i pretraga njegove obiteljske kuće. Iznenađen je, kaže, i nema informacije o tome što se točno događa.- Iznenađen sam kao i vjerojatno svi djelatnici općine i stanovnici. Jutros sam obaviješten od gospodina Mihaljevića iz krim-policije da se po nalogu USKOK-a treba obaviti pretres prostorije. Zašto, kako, ništa više o tome ne znam - izjavio je Pinjuh u telefonskom razgovoru za HRT.

No, djelatnici Općine i javnost navodno i nisu iznenađeni, kao što kaže načelnik. Iznenađeni su, kažu da se sve to tek sada događa.- Iznenađen sam jedino što se to događa tek sada. Općinski vijećnici i mnogobrojni građani podnosili su kaznene prijave Državnom odvjetništvu, USKOK-u i svima a do danas ništo se nije događalo -  izjavio je Matko Perković, član Općinskog vijeća HDSS-a.

Kako doznaje HRT, Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije ubrzo će sazvati hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će na dnevni red biti stavljena posebna točka - isključenje Zlatka Pinjuha iz stranke.

Božinović: O načelniku općine Čeminac odlučit će tamošnji HDZ

- Ako je nanio štetu, to će njegova matična organizacija odlučiti hoće li ga maknuti - komentirao je i ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade u Dnevniku Nove TV.

Inače, općina Čeminac i načelnik Pinjuh u medijima su se našli prije dvije godine kada su mještani pred zgradom općine prosvjedovali protiv visokih nameta te uvođenja poreza na korištenje javnih površina, odnosno cesta za traktore, kamione i priključna vozila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!