Izvučen kamion koji je pao u more u Splitu

27.11.2021.

15:42

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT

Split: Izvlačenje kamiona koji je sinoć upao u more

Split: Izvlačenje kamiona koji je sinoć upao u more

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Nesvakidašnji prizor u splitskoj trajektnoj luci - izvlačenje kamiona koji je pao u more. Na obalu je izvučen iz drugog pokušaja. 

Operaciju su otežavali vjetar i jake morske struje pa je, zbog sigurnosti ljudi i opreme, oko podneva posao prekinut do dolaska jače i stabilnije dizalice. Sile koje su djelovale na potopljeni kamion i dizalicu u jednom trenutku iskrivile su dio konstrukcije za izvlačenje. Zanimljivo je da su struje jučer, nedugo nakon potapanja, kamion pomaknule prema sredini luke. Sigurnost plovidbe nije bila ugrožena.

- Naglasio bih da je naš ronilac još sinoć, za vrijeme olujnog nevremena, skakao u more da bi označio taj kamion i da bi ga na neki način usidrio, što je bilo izuzetno zahtjevno i opasno, rekao je Boran Martić, vlasnik tvrtke za podmorske radove "Stijeg" Split.


- Sinoć je bilo nezgodnije u mraku, ali riješeno je bez problema. Osiguran je plovni put da brodovi ne zapinju, rekao je ronilac Damir Vukov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!