13:17 / 22.07.2021.

Autor: M.M./HRT

Jadranske regije ostaju 'narančaste'

Korona karta Europe

Korona karta Europe

Foto: HRT / ECDC

Hrvatska obala na novoj koronakarti Europe i dalje je označena narančastom bojom. 

U narančastoj su boji i većina grčke obale, Francuska te dijelovi Italije, Finske i Švedske, dok su crvenom označene Španjolska, Portugal, Irska, Nizozemska i dio Grčke.

ECDC ažurira kartu svakog tjedna.

Boje za pojedina područja određuju se kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije. 

- Ono što smo zajedno konstatirali i dogovorili je da je važno apelirati na naše sugrađane da se cijepe u najvećem mogućem broju, da se podigne svijest i podigne razina procijepljenosti, rekao je Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac izjavila je nakon sjednice Vlade kako je Hrvatska i dalje najsigurnija destinacija na Mediteranu.

- To znači da ćemo i s novim mjerama koje je predsjednik Vlade danas predložio, nastaviti raditi na tom trendu da budemo sigurna turistička destinacija, naglasila je i dodala kako s današnjim danom 856 tisuća trenutačno boravi na području RH i to potvrđuje činjenicu da smo sigurna destinacija.

Rekla je i kako smatra da nove epidemiološke mjere za Ruse i Britance nisu došle prekasno, stoga što ih još uvijek nema puno u Hrvatskoj. Kako kaže, tek od ponedjeljka je TUI fly uveo 9 linija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!