Jak vjetar otežava promet na dionicama A1 i A6

10.04.2023.

09:26

Autor: Hina/D.M.

Krčki most

Krčki most

Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54). Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila.


Na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) te dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Danas od 14 do 23 sata zbog uskrsnih blagdana na pojedinim važnijim cestama u Istri i priobalju zabranjen je promet teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom čekanja su od 30 minuta do jedan sat.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!