19:46 / 01.04.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Jakelić: Zbog koronavirusa šibenska bolnica pod opterećenjem

default error photo

Strože mjere, uvedene su u Šibensko-kninskoj županiji koja ima 180 novooboljelih, a pozitivno je čak više od 60 posto testiranih. Sve više oboljelih treba liječničku pomoć. 

HRT-ov reporter Hrvoje Gunjača rekao je za HTV-ov središnji Dnevnik kako je šibenska bolnica pod velikim opterećenjem. Dodao je da broj Covid pacijenata raste iz dana u dan.

Jakelić: Trenutno hospitalizirano 55 Covid pozitivnih pacijenata, pet ih je na respiratoru 

Ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić kazala je da je s današnjim danom u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije hospitalizirano 55 Covid pozitivnih pacijenata, a od toga osam ih je na intenzivnoj njezi. Naglasila je da je pet pacijenata na respiratoru. 

"Dobna skupina hospitaliziranih mlađa nego što je bila na jesen, kliničke slike ozbiljne"

Jakelić je istaknula da se svaki dan hospitalizira četiri do pet bolesnika i da je dobna skupina hospitaliziranih mlađa nego što je bila na jesen. Naglasila je kako su kliničke slike ozbiljne, te da je trenutna situacija zabrinjavajuća.

Jakelić je kazala da se otvara i četvrti Covid odjel i da je reduciran rad ostalih službi u bolnici. 

Jakelić: Odgođeni kirurški zahvati

Odgođeni su i kirurški zahvati zakazani za idući tjedan.

Poručila je da bolnica ima dovoljno ljudskih resursa za rad i mjesta u bolnici, ali može doći do smanjenog rada u djelatnostima koje nisu Covid djelatnosti.

"Zbog dugova prekinuta isporuka lijekova nekih veledrogerija"

Jakelić je dodala da je prekinuta isporuka lijekova nekih veledrogerija, jer su dugovi bolnice stariji od šezdeset dana. Dodala je da ostale veledrogerije normalno isporučuju lijekove, te da ima dovoljno lijekova na zalihama i da se građani ne trebaju zabrinjavati. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!