19:40 / 10.01.2021.

Autor: A.P.C./P.F/Dnevnik/IMS/HRT

Jakop za Dnevnik HTV-a: Prioritet stalna opskrba stradalog stanovništva

-

-

Foto: - / -

Hrana će se, kaže, i dalje pripremati na lokacijama na kojima se dosad pripremala, a i distribucija će se na isti način.
Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane i član Vladinog Stožera za ublažavanje posljedica potresa, u razgovoru s HTV-ovom reporterkom Jelenom Bokun kazao je kako će i dalje hranu i tople obroke dobivati svi kojima su potrebni, a od sutra će se u taj proces uključiti i tvrtka Pleter.

Hrana će se, kaže, i dalje pripremati na lokacijama na kojima se dosad pripremala, a i distribucija će se na isti način.

- Na terenu ćemo na pripremi hrane nastaviti raditi  s volonterima. Zahvaljujem u ime Vlade i Stožera ne samo onima koji su se uključili u pripremu i distribuciju hrane, nego i u sve aktivnosti kako bi se pomoglo ljudima koji su suočeni s katastrofalnim potresom, covidom i sada s lošim vremenskim uvjetima. Nama je najvažnije osigurati kontinuiranu opskrbu ljudi hranom, toplim obrocima i drugim potrepštinama. Ponovno zahvaljujem svim volonterima, bez njih sve što je učinjeno ne bi bilo moguće. Oni su i dalje dobrodošli. Zajedno ćemo raditi svi - Stožer, volonteri i tvrtka Pleter. Ne smijemo izostaviti i sve druge službe, koje su uključene na terenu, rekao je. 

Dodao je kako je, osim hrane, prioritet ljudima osigurati krov nad glavom.

- Dostavljamo smještajne jedinice na kućnu adresu, ali u Sisku, Petrinji i drugdje počeli smo pripremati površine na kojima ćemo na jednome mjestu osigurati smještaj za više ljudi, rekao je Zdravko Jakop u Petrinji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!