Jandroković čestitao Međunarodni praznik rada

30.04.2022.

11:47

Autor: M.M./Hina/HRT

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao je uime Sabora i osobno, svim građankama i građanima Međunarodni praznik rada, ističući da su za unapređenje položaja radnika nužni stalni socijalni dijalog i partnerstvo države, poslodavaca i sindikata.

Angažmanom svih dionika na tržištu rada i zajedničkim zalaganjem možemo pridonijeti socijalnoj sigurnosti, društvenoj pravednosti i gospodarskoj stabilnosti naše domovine, istaknuo je.

Podsjetio je da su radnici u Chicagu 1. svibnja 1886. prosvjedom utrli put borbi za priznanje svojih temeljnih prava te dostojanstven život izgrađen na pravednijim uvjetima rada te istaknuo kako je danas, "u vremenu punom izazova" nužna prilagodba novim uvjetima rada.

Nove okolnosti potiču nas na nadogradnju postojećih znanja i vještina te stjecanje novih, kako bismo se što učinkovitije prilagodili promjenjivim društvenim i ekonomskim uvjetima. Isto tako, one su i dodatni poticaj za nastavak stvaranja uvjeta u hrvatskom društvu u kojem će svatko od nas imati jednake mogućnosti za produktivan rad i dostojan život od svog rada, naveo je predsjednik Sabora.

U protekle dvije godine pokazalo se veliko srce hrvatskih radnika

Podsjetio je kako se 1. svibnja slavi i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika te istaknuo kako je to prigoda za iskazivanje zahvale svim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim vremenima svoj rad obavljaju savjesno, predano i na boljitak svoje zajednice.

Protekle dvije godine, obilježene pandemijom i posljedicama razornih potresa, pokazale su ne samo profesionalnost, marljivost i predan rad, već i veliko srce hrvatskih radnica i radnika, poručio je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!