Jandroković: Djeca se moraju odgajati na istini

18.11.2021.

10:15

Autor: HRT

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: HRT / HTV

Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja. 

- Prošlo je 30 godina, ali sjećanja su još živa. Sasvim sigurno Hrvati će pamtiti Vukovar zauvijek. Došli smo ovamo odati poštovanje Vukovaru i svim žrtvama koje su pale za slobodu te zahvaliti hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

Naglasio je kako "se onima koji nemaju sjećanje treba još jedom reći da se zlu treba suprostaviti i da su se oni koji su takli u hrvatski narod morali zaustaviti". Zahvalni smo hrvatskim herojima Domovinskog rata, pamtimo žrtvu, ali i okrećemo se budućnosti i gradimo Hrvatsku i Vukovar najbolje što možemo, dodao je.

Poručio je kako iz Srbije i danas dolaze poruke iz kojih se vidi da se odgovornost ne prihvaća, i to u nekim sredinama, a to je i Vukovar - izaziva tenzije. S naše strane trebamo napraviti sve da se one prevladaju, ali to očekujemo i od drugih, rekao je Jandroković te poručio: "Djeca se moraju odgajati na istini. Istina je da se ovdje dogodila brutalna velikosrpska agresija. Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili".

Predsjednik Sabora nije želio odgovarati na druga pitanja koja nisu vezana uz Vukovar i 30. godišnjicu sloma herojske obrane grada.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!