12:07 / 10.02.2020.

Autor: HRT

Jandroković: Dosad sam trpio, od sad izravno govorim što znam

-

-

Foto: - / -

Gordan Jandroković odgovorio je i na pitanje novinara kako to da nije na nijednoj funkciji na predstojećim unutarstranačkim izborima.
Gordan Jandroković odgovorio je na pitanje novinara kako to da nije na nijednoj funkciji na predstojećim unutarstranačkim izborima.

- Stier: Mandat više neće biti dug vođi
- U Poligrafu se sučelili Bačić i Stier
- Jandroković: Dosad sam trpio, a sad izravno govoriti što znam
- Brkić: Bio sam za HSS, a ne za HNS i Most
- Plenković: Tri godine šute i sad se bude iz sna

- Vidim da ljudi iz tabora Mire Kovača to počinju ozbiljno zloupotrebljavati. Smatram da je moja dužnost, kao glavnog tajnika, da ti izbori proteknu u demokratskom ozračju, da budu transparentni i izvrsno organizirani. Po meni ne bi bilo niti pošteno niti moralno da se, kao glavni tajnik koji će voditi proces izbora, kandidiram za bilo koju od funkcija", kazao je.

Obrušio se na Milijana Brkića

- Nedostatak legitimiteta mi spominje čovjek koji je 2012. do 2016. bio glavni tajnik i "Bog i batina" u HDZ-u. Svi su ga se bojali, kazao je Jandroković te dodao kako neće dozvoliti da se na taj način odnose prema HDZ-u i njemu osobno. "Od sada ću izravno govoriti što znam i mislim i što će nekim ljudima biti vrlo neugodno", zaključio je. Dosad je trpio, i kaže - "nosio breme na svojim leđima u ime inetresa HDZ-a".

Protukandidate na unutarstranačkim izborima nazvao je "najgorom oporbom HDZ-u". Ima i poruku za protivnike. Ako žele i dalje biti dio HDZ-a zamolio bi ih da paze što rade, jer ovakvi napadi usmjereni ka predsjedniku HDZ-a mogu dovesti do toga da će suradnja biti nemoguća. Je li to prijetnja, pitala je HRT-ova novinarka Kristina Bojić. Ne, kaže Jandroković. "Moraju paziti što rade zbog interesa HDZ-a. Ne bi nikog isključivao niti bi tražio sankcije, ali postoji i odgovornost svih onih koji sudjeluju u kampanji. Oni koji se bore za golu vlast, pri tom nanoseći štetu ne čine dobro HDZ-u i to je moje upozorenje".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!