09:50 / 05.08.2018.

Autor: HRT

Jandroković: Dužnost nam je svakodnevni posao obavljati najbolje što možemo

-

-

Foto: - / -

Voljeti domovinu znači imati svijest o hrvatskom nacionalnom indentitetu, poštovati kulturu i umjetničku kreativnost, njegovati ljepotu hrvatskog jezika. Naša dužnost je da svakodnevni posao obavljamo dajući najbolje što možemo, kazao je Jandroković.
Na svečanosti u Kninu, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, nazočnima su se prigodno obratili predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih brantelja te 23. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja. Izjavio je da je ovdje, u Kninu, dovršeno ono što je hrvatski narod oduvijek želio - uspostavu slobodne i neovisne Hrvatske. Taj je san teško izboren jer su mnogi životi na žalost morali nestati. Ali, kao što je rekao prvi predsjednik Franjo Tuđman, svaka nesebična žrtva nije nikada uzaludna. Žrtvama naših branitelja, njihovim obiteljima zauvijek moramo biti zahvalni i odavati im duboko poštovanje.

Veličanstvenim pobjedama hrvatski branitelji osnažili su i pozicionirali našu domovinu na kartama svijeta. Hrvatska vojska dokazala je svoje ratno umijeće i sposobnost. Pobijedili smo jer smo imali jaku nacionalnu svijest i viziju u kakvoj državi želimo živjeti. Pokazali smo snagu, odgovornost, bili složni, disali kao jedno biće. Domoljublje je bilo presudno za naš pobjednički duh u Domovinskom ratu. Ono je sinonim slobode i društvenog napretka, jer bez njega ne može normalno napredovati nijedna zemlja, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora. 

Voljeti domovinu znači imati svijest o hrvatskom nacionalnom indentitetu, poštovati kulturu i umjetničku kreativnost, njegovati ljepotu hrvatskog jezika. Naša dužnost je da svakodnevni posao obavljamo dajući najbolje što možemo. Time ćemo pokazati poštovanje onima koji su se žrtvovali za Hrvatsku. Uvjeren sam da, kako smo znali obraniti i stvoriti našu državu, znat ćemo je i razvijati, a to znači brinuti o kvaliteti života, skrbiti o braniteljima, skrbiti o sigurnosti, jačati međunarodna partnerstva, čuvati povijesnu istinu, pokloniti se našim herojima. To je put kojim ćemo ići i kojim moramo ići, izjavio je među ostalim Jandroković.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!