Jandroković: Hrvatski narod suosjeća s patnjama Ukrajine u "bezumnom" napadu

14:31 / 04.03.2022.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Gordan Jandroković kazao je na video sastanku s predsjednikom ukrajinskog parlamenta i drugim predsjednicima država članica EU-a da hrvatski narod suosjeća i solidarizira se s patnjama Ukrajine u "bezumnom napadu" Rusije, priopćio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

- Svjedočimo ničime izazvanoj brutalnoj agresiji Rusije na Ukrajinu. Slike užasa rata koje nam pristižu iz Ukrajine u Hrvatskoj bude bolna sjećanja na naš Domovinski rat od prije trideset godina - kazao je Jandroković u svom govoru.

- Zbog toga hrvatski narod posebno duboko suosjeća i solidarizira se s našim prijateljima u Ukrajini koji prolaze kroz velike patnje u ovom bezumnom napadu - dodao je.

Jandroković je, na poziv predsjednice Europskog parlamenta Roberte Metsole, sudjelovao na video sastanku s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Ruslanom Stefančukom i drugim predsjednicima parlamenata država članica Europske unije, priopćio je njegov Ured.

Jandroković je u svom obraćanju kazao da je Hrvatski sabor Deklaracijom o Ukrajini osudio rusku agresiju, pozvao na prekid vojnih operacija i podržao teritorijalnu cjelovitost, suverenost i nezavisnost Ukrajine u njezinim međunarodno priznatim granicama.

Također je istaknuo da Hrvatska podupire i podržavat će europski put Ukrajine, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!