11:40 / 18.07.2019.

Autor: HRT

Jandroković i Bačić o raspravi na Predsjedništvu HDZ-a

-

-

Foto: - / -

Na svim sastancima koje smo imali postojala je suglasnost vezano uz to da su ovo važne promjene koje će dati vjetar u leđa u zadnjoj godini mandata.
Nisam od onih koji prepričavaju sastanke koji se događaju iza zatvorenih vrata, rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora odgovarajući na pitanja novinara osvrćući se na jučerašnji sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

- Na svim sastancima koje smo imali postojala je suglasnost vezana uz to da su ovo važne promjene koje će dati vjetar u leđa u zadnjoj godini mandata. Imamo i predsjedanje EU-om, ali i nastavak borbe za dobre ekonomske rezultate, za korištenje europskih fondova, izgradnju infrastrukturnih projekata. Vlada ima dobre makroekonomske pokazatelje i to treba očuvati, kazao je Jandroković.

- Promjene su bile nužne kako bi se stvorilo ozračje u kojemu Vlada može normalno raditi. Problemi koje smo imali izbacili su u drugi plan sve ono dobro što se događalo. U javnosti ništa nije moglo doći do izražaja od te atmosfere koja je vodila u smjeru analiza što rade ministri, koje su njihove eventualne pogreške, problemi, propusti. Moralo se donijeti ovakvu odluku kako bi Vlada nastavila nesmetano raditi, dodaje.

Vodili smo se načelom maksimalne političke korisnosti - i za Vladu, vladajuću većinu i HDZ. Odluke su donesene nakon temeljite analize, izjavio je Jandroković.

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, izjavio je kako je na sjednici Predsjedništva bila iznimno ugodna rasprava. Upitan o ljutnji i negodovanju Josipa Đakića, izjavio je da Đakić nije sudjelovao u raspravama.

Komentirao je reakciju Gabrijele Žalac te istaknuo da je zahvalila na povjerenju predsjedniku i zaželjela puno uspjeha svom nasljedniku.

Bačić je izrekao samo riječi hvale za ministra Pavića te rekao da je Pavić svojim radom pokazao da je dobro obavljao svoj posao ministra, a za posao za koji je sad nominiran, u dosadašnjem radu je pokazao da poznaje način funkcioniranja Europskih fondova, a to je bio jedan od razloga zašto je predložen za poziciju ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Pojasnio je Bačić kako je Milan Kujundžić ostao na funkciji zato što je premijer ocijenio da je sad najvažnije i za Vladu i za Hrvatsku da na poziciji ministra zdravstva ostane ministar Kujundžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!